ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ενημέρωση σχετικά με αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης   για παράταση θητείας των Διοικήσεων των Οργανώσεων για ένα 6μηνο.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, σε ερώτημα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ προς το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων, τόσο της ΓΣΕΒΕΕ όσο και των Ομοσπονδιών Μελών της αλλά και των Α’ βάθμιων Ενώσεών τους, η Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, απέστειλε την ακόλουθη απάντηση:

«Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει μετακίνηση πολλών ατόμων από διαφορετικά σημεία της χώρας γεγονός που μπορεί να επιφέρει κινδύνους για την Δημόσια Υγεία λόγω των διαφορετικών επιδημιολογικών προφίλ κάθε περιοχής» και δεν αποδέχεται το αίτημα.

Στο σχετικό έγγραφο της η παραπάνω Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας επισημαίνει επίσης την μείωση του ορίου των ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται.

Κατόπιν τούτου η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε αίτημα προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης με το οποίο ζητά την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των Οργανώσεων των εργοδοτών για ένα 6μηνο.