Ενημέρωση Ο.Ψ.Ε.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΚΑΔ 9522 και οι εξαψήφιοι και οκταψήφιοι κάτω από αυτόν αριθμοί, έχουν εγκριθεί και έχουν συμπεριληφθεί στη πρώτη δέσμη που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Αυτό επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Ο.Ψ.Ε. και σας υπενθυμίζουμε ότι είμασταν το μοναδικό τεχνικό επάγγελμα με ΚΑΔ που  εντάχθηκε στα ευεργετικά μέτρα.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι έχει ενταχθεί ο ΚΑΔ 3312 στη δεύτερη δέσμη  ΚΑΔ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, έπειτα από νέα πρόταση της Ο.Ψ.Ε. προς το  Υπουργείο Οικονομικών.
Οι ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί από το κράτος, μπορούν να κάνουν αναστολή της πρόσληψής τους ή σύμβασης εργασίας και οι υπάλληλοι να επωφεληθούν από το ειδικό επίδομα των 800€, για  διάστημα κάλυψης από 15 Μαρτίου 2020 έως 30 Απριλίου  2020.

Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθούν από το  κράτος.

Παράλληλα, όσοι έχουν δευτερεύον ΚΑΔ που δεν συμπεριλαμβάνεται, μπορούν να συμπεριληφθούν στα ευεργετικά μέτρα, εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν μεγαλύτερα έσοδα από τον κύριο ΚΑΔ. 

Τέλος, η Ο.Ψ.Ε. έχει ετοιμάσει νέα λίστα με προτεινόμενους ΚΑΔ συναδέλφων, η  οποία θα προωθηθεί την Δευτέρα 30/3/2020, προς το Υπουργείο Οικονομικών, για την ένταξη τους στην επόμενη δέσμη